Stiri si noutati

Stiri si noutati

Revista-Ferma9 norme la transportul ovinelor pe distanţe mari

Succesul transportării ovinelor în siguranţă, în vehicule corespunzătoare, depinde de cunoaşterea şi respectarea cerinţelor prevăzute în Ghidul european de bune practici.

La data 14 Aug 2020 | 8:51 am

4 aplicaţii utile în legumicultură

Monitorizarea culturilor, aplicarea îngrăşămintelor, colectarea datelor agronomice pot fi astăzi gestionate foarte uşor prin intermediul aplicaţiilor mobile.

La data 13 Aug 2020 | 3:34 pm

Cum să produceţi mai mult lapte în august?

Pe păşunile de calitate mai slabă, consumul de furaj verde prin păşunat poate fi suplimentat. Iată cu ce putem completa necesarul proteic al vacilor de lapte în luna august!

La data 13 Aug 2020 | 7:50 am

Călin Tomescu a pariat pe orz şi a câştigat... 8 tone/hectar

Tânărul fermier a recoltat anul acesta peste 8 tone de orz la hectar. Cum a reuşit să obţină această producţie şi ce face pentru a lupta contra secetei?

La data 12 Aug 2020 | 1:45 pm

12 măsuri antisecetă

Dacă timp de 10 zile vara şi 14 zile iarna nu plouă, apar dereglări ale bilanţului hidrologic. Ce măsuri trebuie să luăm atunci când solul nu mai poate furniza plantelor apa necesară?

La data 12 Aug 2020 | 11:46 am

Vrei să câștigi premii instant?

Participă la concursul „Raspunde la telefon si castiga premii instant?” organizat de Campionatul Fermierilor!

La data 12 Aug 2020 | 11:21 am

Radu Halip face agricultură pe 4 hectare

De mica gospodărie a lui Radu Halip depind cinci persoane. Într-o agricultură de subzistenţă, rezultatele de producţie sunt şansa lui de a-şi continua afacerea în viitor.

La data 12 Aug 2020 | 9:17 am

Liber la montă pentru reproducătorii metişi!

Ordinul nr. 180 din 30.06.2020 pentru aprobarea Normelor tehnice privind organizarea şi desfăşurarea montei naturale autorizate a pus fermierii pe jar! 

La data 11 Aug 2020 | 1:48 pm

5 greşeli în tehnologia de cultură a rapiţei

Rapiţa pentru ulei este la început de drum. Ce greşeli tehnologice trebuie să evitaţi şi cum să procedaţi pentru a da şanse culturii încă de la semănat?

La data 11 Aug 2020 | 1:09 pm

Noua lege a pământului şi câteva necunoscute

De ce a fost modificată legea 17/2014? Chiar ne-au acaparat străinii pământul? Pot fermierii români, mici şi mijlocii, să beneficieze cu adevărat de pe urma acestei legi?

La data 11 Aug 2020 | 11:37 am

Agricultura ca „dream job“. O perspectivă subiectivă

Am fost crescut la oraş şi toată copilăria mi-am petrecut-o pe asfaltul unui oraş mare, cu părinţi care plecau la muncă la 9 şi se întorceau la 5. Vă întrebaţi cum de am trecut de la acest peisaj urban la agricultură ? Răspunsul este foarte simplu: pentru că agricultura a fost şi este „my dream job“.

La data 10 Aug 2020 | 12:00 pm

La Cormana, alunul scoate cireşul la pensie!

Pentru pomicultorii ieşeni care deţin livezi cu cireş, vara 2020 a fost deosebit de dificilă, atât în ceea ce priveşte recoltarea, cât şi valorificarea producţiilor.

La data 10 Aug 2020 | 9:12 am

Micul producător, redescoperit în pandemie

Agricultura 4.0, food hub-urile şi lanţul scurt pot fi atuuri ale micului producător, recunoscut ca element de bază într-o piaţa agricolă modificată de pandemia de COVID 19.

La data 10 Aug 2020 | 7:26 am

Testarea germinării seminţelor cu ajutorul Inteligenţei Artificiale

Seminţele sunt esenţiale pentru agricultură, iar asigurarea unei germinări sănătoase şi consistente este vitală. Institutul Earlham din Marea Britanie a dezvoltat o metodă eficientă şi atractivă din punct de vedere al costurilor, semiautomatizată, cu randament ridicat, pentru determinarea gradului de germinare a seminţelor.

La data 10 Aug 2020 | 6:48 am

Nanoparticule pentru absorbţia totală a nutrienţilor

Credeţi sau nu, majoritatea plantelor nu sunt de fapt foarte eficiente în ceea ce priveşte consumul de nutrienţi. Excluzând cactuşii, care sunt nevoiţi să supravieţuiască în medii dure, regula este valabilă pentru multe dintre culturile pe care oamenii se bazează pentru a-şi asigura hrana.

La data 10 Aug 2020 | 6:47 am
AgrointeligențaMinisterul Agriculturii primește 2,995 de miliarde de lei la rectificarea bugetară!

Rectificare bugetară cu plus pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale! La rectificarea bugetară programată să se facă vineri – 14 august, Guvernul urmează să aloce instituției conduse de ministrul Adrian Oros o sumă de 2,995 de miliarde de lei. O parte din bani, circa 1,2 miliarde, a fost anunțată că va acoperi despăgubirile fermierilor care […]

La data 13 Aug 2020 | 8:43 pm

Cum și-a salvat fermierul Mihai Stoian cultura de floarea-soarelui? Simplu! Cu Naturamin și Pleniflor!

Anii agricoli dificili aduc și probleme deosebite, care au diferite cauze. Un lucru ușor ieșit din comun a pățit Mihai Stoian, fermier din județul Dâmbovița. A vrut să facă un bine culturii, dar a dat-o-n bară. Noroc cu Daymsa. Să vedem ce s-a întâmplat.Marile companii de inputuri recomandă diferite tehnologii pentru fiecare cultură în parte, […]

La data 13 Aug 2020 | 5:42 pm

Buletin de avertizare pentru fermieri: Atac puternic la cultura de porumb!

Buletin de avertizare pentru fermieri! Compania FMC Agro România informează agricultorii cultivatori de porumb că la acest moment se înregistrează zbor intens al fluturilor de Ostrinia nubilalis – Generația a II-a (sfredelitorul porumbului) și de Helicoverpa armigera – Generația a II-a și a III-a (omida fructificațiilor).Prin intermediul platformei Evalio AgroSystems, fermierii sunt informați privind monitorizarea […]

La data 13 Aug 2020 | 5:15 pm

Vânzările de sămânță de grâu – în toi la SCDA Caracal. ”Vedetele” campaniei: soiul Otilia, urmat de Glosa!

Campania de vânzare sămânță – în toi la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare de la Caracal, unitate de cercetare ce reprezintă unul dintre cei mai mari producători de sămânță de grâu din zona de sud a țării. Comenzile din acest an sunt mai numeroase și mai mari și din cauză că mulți fermieri au fost afectați de […]

La data 13 Aug 2020 | 4:43 pm

Oficial MADR: România începe producția de rachete care aduc ploaie și zapadă!

Producția de rachete care aduc ploi și zăpadă va începe în România, a anunțat directorului general al Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (AASNACP), generalul Gheorghe Căunei Florescu. Rachete care pot salsa țara de secetă vor fi produse la Ploiești, în aceeași fabrică unde se produc și rachetele antigrindină.Lansarea rachetelor […]

La data 13 Aug 2020 | 3:19 pm

ORDIN INTERNE: Înregistrarea tractoarelor la Primărie nu se mai face fără atestat de la RAR!

Înregistrarea tractoarelor la primărie se mai poate face numai dacă mașinile agricole sunt omologate și au atestat tehnic emis de RAR – Registrul Auto Român! Un ordin al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost publicat în Monitorul Oficial cu o serie de modificări privind modul în care se poate face înregistrarea mașinilor agricole autopropulsate, dar […]

La data 13 Aug 2020 | 2:33 pm

Asociația HOLSTEIN-RO cere SUBVENȚIE EGALĂ pentru toți fermierii: 100 EURO/CAP DE VACĂ!

Plată egală de 100 de euro pe cap de vacă! Asociația Crescătorilor de Vaci HOLSTEIN-RO cere Ministerului Agriculturii ca sprijinul acordat fermierilor din zootehnie să fie tratat în mod egal, astfel că dacă pentru sectorul de suine și de păsări se acordă 100 de euro pe Unitate Vită Mare (UVM), și în cazul bovinelor, subvenționarea […]

La data 13 Aug 2020 | 1:33 pm

Val de controale în Portul Constanța! Se verifică spații de depozitare și planurile antiincendiu!

Val de controale în Portul Constanța. Inspectorii care fac verificările aparțin Administrației Porturilor Maritime (APM), iar țina lor o reprezintă spațiile unde pot fi manipulate și depozitate substanțe periculoase. Controalele au loc după ce la începutul lunii, o explozie a avut loc în Beirut, Liban, din cauza depozitării improprii a unei mari cantități de azotat […]

La data 13 Aug 2020 | 12:08 pm

Și apicultorii cer demisia conducerii ANZ! Acuzațiile includ comisii făcute pe ascuns, persecutarea funcționarilor și abuz!

Acuzații grave la adresa conducerii Agenției Naționale pentru Zootehnie. După ce, recent, crescătorii de animale care conduc programele de ameliorare au cerut demiterea directorului instituției, Vaida Bela, acum și din sectorul apicol se cere demisia conducerii ANZ. Acuzațiile grave se extind și asupra conducerii Ministerului Agriculturii care a aprobat în mod ilegal, fără dezbaterea publică […]

La data 13 Aug 2020 | 11:56 am

Controale subvenții APIA: Documentul OBLIGATORIU care vă salvează de penalizări!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) desfășoară controalele pentru subvențiile agricole în teren și prin teledetecție, campanie ce se va încheia la 15 octombrie. Fermierii care sunt verificați și ai căror culturi au fost afectate de secetă trebuie să dețină procesul verbal de constatare a pagubelor.”Fermierii pot demonstra că au avut pierdut/schimbat cultura […]

La data 13 Aug 2020 | 10:36 am