Stiri si noutati

Stiri si noutati

Revista-FermaSFECLA DE ZAHĂR... PRAF!

Faţă de 2017, când în România s-a obţinut una dintre cele mai frumoase producţii de sfeclă din perioada post-aderare, situaţia recoltei din 2018 este destul de îngrijorătoare. Chiar dacă suprafaţa a scăzut cu 11% (faţă de 26.480 ha în 2017), în 2018 producţia totală de zahăr scade cu aproape 40%, în primul rând din cauza recoltei medii de sfeclă (45,73 tone net/ha în 2017), dar şi a conţinutului în zahăr şi implicit a randamentului de extracţie (17,4%, respectiv 14,7%).

La data 16 Jan 2019 | 10:33 am

O singură ţară generează 20% din exporturile mondiale de lapte

Exporturile de lapte la nivel global în 2017 au atins valoarea de 27,5 miliarde dolari, ceea ce reprezintă o scădere de 19,3% faţă de anul de referinţă 2013, când vânzările internaţionale de lapte au însumat 34,1 miliarde de dolari.

La data 15 Jan 2019 | 2:29 pm

John Deere prezintă un nou tip de tractor electric

Ca şi alţi producători din domeniu, John Deere caută noi soluţii pentru devoltarea viitoarelor tehnologii agricole şi una dintre direcţiile spre care s-a orientat urmăreşte crearea unui tractor electric suficient de puternic pentru a face faţă la toate condiţiile de lucru dintr-o fermă.

La data 15 Jan 2019 | 8:50 am

AGROPAMFLET. Miniştrii catastrofelor!

Lucru ştiut şi confirmat de viaţă, graniţa dintre prostie şi ticăloşie este destul de subţire. De-a lungul ultimilor ani, la Agricultură am avut parte numai de miniştri-catastrofă! În perioada ministeriatului lor s-au întâmplat catastrofe, molime, epidemii..., ca pe vremea lui Vodă Caragea! Să argumentăm!

La data 15 Jan 2019 | 8:40 am

Fermierul DUMITRU MANOLE zâmbeşte ca un star de cinema!

Administratorul fermei First Grain Amzacea este una dintre legendele vii ale agriculturii româneşti, alături de Lucian Buzdugan, Dimitrie Muscă, Vasile Lungu, Mihai Petcu, Nicuşor Şerban, Nicolae Sitaru, Gheorghe Niţu şi mulţi alţii. Oameni emblematici cărora fiecare ministru al Agriculturii ar trebui să le facă sluj. Şi asta nu e nicidecum o vorbă mare! 

La data 15 Jan 2019 | 8:15 am

Scad efectivele de porci în Germania

Potrivit celui mai recent buletin de informare emis de Biroul Federal de Statistică din Germania (Destatis) la începutul lunii noiembrie pe teritoriul acestei ţări erau înregistraţi aproximativ 26,4 milioane de porci.

La data 14 Jan 2019 | 1:02 pm

Fermierii olandezi sunt cei mai conectaţi la tehnologiile informatice

DLG-Agrifuture Insights, noua platformă a Societăţii Germane de Agricultură destinată analizei tendinţelor internaţionale în sectorul agricol, a ajuns la concluzia că fermierii olandezi sunt cei mai deschişi când vine vorba de adoptarea tehnologiilor computerizate în gestionarea afacerilor lor.

La data 14 Jan 2019 | 8:56 am

Dezactivarea genelor pentru a stimula diversitatea culturilor

Prin tehnici avansate de manipulare genetică, cercetătorii francezi au reuşit să dezactiveze o genă dintr-o anumită plantă, ceea ce a dus la o sporire a diversităţii speciei studiate. Această activitate este importantă pentru crearea viitoarelor culturi agricole.

La data 11 Jan 2019 | 4:12 pm

Întrebări şi răspunsuri pe măsura... neştiinţei!

Când vezi atâta diversitate de reţete de "furajare" sugerate în mediul online şi mai ales pe paginile de socializare, mai că îţi vine să nu mai creşti nimic în ogradă! Mulţi aşa-zişi crescători habar nu au să facă diferenţa între creştere şi exploatare. 

La data 11 Jan 2019 | 3:23 pm

Horsch investeşte 23 milioane de euro la Schwandorf

Producătorul german de maşini şi utilaje agricole Horsch a bugetat suma de 23 milioane de euro pentru investiţii în următorii doi ani la unitatea de producţie din Schwandorf, unde se află şi sediul central al companiei.

La data 11 Jan 2019 | 11:05 am

Scarificatoarele HYDRO

Tendinţa actuală de a păstra apa şi de a proteja microorganismele existente în sol a condus la schimbarea mentalităţii actualilor producători de maşini agricole de lucrat solul. Tinând cont că lucrarea cu plugul duce la eliminarea apei din sol prin răsturnarea brazdei, constructorii de implemente au trecut la realizarea de scarificatoare.

La data 10 Jan 2019 | 2:04 pm

TORION SINUS de la Claas - trei noi modele de încărcătoare pe roţi

Claas, în parteneriat cu Liebherr, a adăugat trei noi modele de încărcătoare pe roţi, în versiunile de 5, 6 şi 9 tone. Cu conceptul lor unic de direcţie, noile modele TORION SINUS îmbină manevrabilitatea maximă cu o sarcină utilă mare şi cu o viteză de deplasare pe sol de până la 40 km/h.

La data 10 Jan 2019 | 2:02 pm

Cultivă profitabil soiurile de grâu Saaten Union

Grâul face parte din categoria cerealelor păioase şi ocupă cea mai mare suprafaţă cultivată; în România, anual sunt semănate în jur de 2 milioane de hectare.

La data 10 Jan 2019 | 2:02 pm

Designul Tractorul New Holland pe metan, apreciat la cel mai înalt nivel

Printre laureaţii ediţiei 2018 a premiilor Good Design s-a numărat şi producătorul de tractoare şi echipamente agricole New Holland, la categoria transport, care a fost răsplătit pentru conceptul avangardist al tractorului alimentat cu gaz metan.

La data 10 Jan 2019 | 2:01 pm

„Profesioniştii rapiţei” şi-au raportat profiturile

Pe 5 octombrie a.c., într-o mică sală de conferinţe a Hotelului Ramada din Craiova a avut loc premierea „profesioniştilor rapiţei”, protagoniştii concursului pe care Rapool l-a organizat în ferma Agromec Vişina din judeţul Olt.

La data 10 Jan 2019 | 2:01 pm
AgrointeligențaDIRECTOR APIA: FERMIERII CARE INTRĂ LA PLATA SUBVENȚIILOR DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE!

Un director din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) dezvăluie, în premieră, care este data după care și fermieri care până acum au fost blocați la plată vor putea fi autorizați de sistem să primească subvențiile. Ghiță Burlui-Buznea, directorul executiv al Centrului APIA Bacău, a anunțat că la nivelul județului, 83,29% din […]

La data 17 Jan 2019 | 9:07 am

ȘEF APIA, anunț despre PLATA SPRIJINULUI CUPLAT VEGETAL!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) derulaează la acest moment numai plata parțială a schemelor ce li se cuvin fermierilor pentru anul de cerere 2018. Fermierii nu cunosc încă sumele pe hectar pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT), dar nici pentru Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV). Dacă în cazul ANT vegetal și zootehnie, pentru a […]

La data 17 Jan 2019 | 8:54 am

DATORII ȘTERSE DE ANAF. Cine sunt beneficiarii MĂSURII FISCALE!

În primele zile ale anului 2019, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a șters automat anumite datorii aflate în evidența Fiscului.  Este vorba despre acele datorii fiscale mai mici de 40 de lei. Potrivit avocatnet.ro, românii care au avut datorii fiscale mai mici de 40 de lei, aflate în evidența Fiscului la data de 31 decembrie […]

La data 16 Jan 2019 | 6:40 pm

PETRE DAEA anunță O NOUĂ SUBVENȚIE pentru FERMIERI!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vine cu o veste uriașă pentru producătorii agricoli. Un nou ajutor plătit din bugetul de stat este pregătit pentru fermieri iar cererile se pot depune până la 15 mai. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a prezentat în cadrul unei videoconferințe cu directorii direcțiilor agricole județene (DAJ) din întreaga țară […]

La data 16 Jan 2019 | 12:24 pm

PETRE DAEA: Fermierii pot cere subvențiile APIA începând cu 1 MARTIE!

Petre Daea a anunțat oficial data de la care fermierii pot cere în acest an subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). 1 martie este data de la care toți fermierii din România pot depune cererea unică la APIA pentru plățile aferente anului 2019. O nouă campanie pentru depunerea cererii unice […]

La data 16 Jan 2019 | 12:06 pm

ANUNȚ APIA despre PLĂȚILE CĂTRE CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță în mod oficial fermierii despre campania demarată de ieri pentru depunerea a cererilor. Agrointeligența – AGROINTEL.RO v-a informat că ieri, marți – 15 ianuarie, la centrele APIA din totaă țara au început să se primească, din partea fermierilor, cererile pentru bunăstarea animalelor – porci și păsări. […]

La data 16 Jan 2019 | 11:03 am

Șef APIA: Cine sunt FERMIERII care trebuie să se înscrie la ANAF pentru SUBVENȚII!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aplică, din acest an, o nouă regulă pentru fermierii activi care solicită subvenții agricole. Virgil Dragoș, director APIA Satu Mare, explică exact care sunt beneficiarii de plăți directe care, începând cu campania APIA 2019, sunt obligați să facă dovada cu acte fiscale că au activitate agricolă. Iată […]

La data 16 Jan 2019 | 10:01 am

Micii fermieri, în pericol să piardă subvențiile de la APIA

Fermieri mici, în pericol să fie lăsați fără subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Producătorii agricoli care au PFA-uri sau II-uri au termen până pe 17 ianuarie să meargă la Oficiul Registrului Comerţului pentru a solicita înregistrarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a […]

La data 15 Jan 2019 | 6:54 pm

CIUPERCĂRIA? O afacere cu MULTE PROBLEME, spune fermierul PUIU ILISEI!

Ideea de a investi într-o ciupercărie le surâde celor care se gândesc că afacerea cu ciuperci este una ușoară, cu profit sigur. În realitate, abia când intri în branșa ciupercarilor îți dai seama câte nedreptăți se fac producătorilor de ciuperci și cum piața românească este, și la capitolul ciuperci, controlată de importuri. Puiu Ilisei este […]

La data 15 Jan 2019 | 2:29 pm

Petre Daea – PRIMA DECIZIE privind subvențiile APIA de la Bruxelles!

Decizii importante în agricultură cu privire la viitoarele subvenții de la Agenție de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Ministrul agriculturii Petre Daea a convocat, în după-amiaza zilei de 14 ianuarie 2019, cea de-a doua videoconferință cu președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru de la Bruxelles, experți din cadrul Unității pentru Pregătirea Consiliului Președinției UE, […]

La data 15 Jan 2019 | 12:57 pm