Stiri si noutati

Stiri si noutati

Revista-FermaControlul derivei la mașinile de stropit

Deriva la tratamentele fitosanitare este un fenomen periculos și deloc de neglijat! Înțelegând efectele ei și factorii care o influențează, se pot lua măsuri de diminuare a acesteia.

La data 23 Oct 2020 | 9:18 am

Protejaţi proteina din hrana vacilor recordiste!

Vizaţi producţii mai bune de lapte la bovine? Atunci trebuie să cunoaşteţi regulile furajării corecte şi ale protejării proteinei alimentare! Le aflaţi din revista Ferma!

La data 23 Oct 2020 | 7:53 am

Recolte bogate cu Grow Factor Evolution de la Ecofol

Măsurile luate în timp util îmbunătățesc nutriția și stimulează înfrățirea cerealelor de toamnă! Pentru obținerea randamentului dorit, Ecofol propune aplicarea Grow Factor Evolution!

La data 23 Oct 2020 | 7:49 am

Robotul ideal pe frontul de furajare - DeLaval OptiDuo™

După succesul de necontestat al roboților de muls în fermele de lapte automatizate, DeLaval a lansat un nou dispozitiv autonom pentru zootehnie: robotul de împins furaje - DeLaval OptiDuo™.

La data 23 Oct 2020 | 7:14 am

Ce aşteptări au fermierii la startul noului sezon?

La finalul unui an agricol extrem de dificil şi secetos, fermierii au rămas cu mulţumirea că şi-au făcut datoria. Răsplata nu le-a fost tuturor pe măsură. Acum, o iau de la capăt.

La data 22 Oct 2020 | 1:36 pm

Superioritatea hibrizilor linoleici Pioneer®

Anul acesta a fost unul foarte dificil pentru culturile agricole in special in Sud -Est-ul tarii unde seceta a depasit chiar si cele mai pesimiste asteptari.In aceste conditii hibrizii Pioneer® Express si-au aratat superioritatea si stabilitatea. Fermierii care au mizat pe genetica noastra au avut rezultate peste asteptari.

La data 22 Oct 2020 | 8:12 am

Agro-Meteo Noiembrie: Se anunţă o toamnă lungă

Pe parcursul lunii noiembrie va predomina un regim termic al aerului în general mai ridicat decât în mod obişnuit, în majoritatea regiunilor agricole ale ţării. 

La data 22 Oct 2020 | 8:01 am

„Vaca de laborator” ne scapă de poluarea cu metan

O treime din cauzele marilor poluanţi de azi provine din agricultură. Producţia de metan a rumegătoarelor este o reală problemă în acest sens! Însă comunitatea ştiinţifică a găsit soluţia!

La data 21 Oct 2020 | 6:06 pm

Statul şi-a pus propriii fermieri la zid!

GABRIEL GHERGHESCUConsilier Dacian Cioloş Fără îndoială, 2020 este anul cu cea mai cruntă secetă din ultimii 50 de ani! Consecințele? Fermieri în pragul falimentului. Însă despăgubirile sunt puţine şi se plătesc cu mare întârziere. 

La data 21 Oct 2020 | 9:31 am

Top 5 rase de porci profitabile

Care sunt cele mai profitabile rase de porci? Marele Alb? Landrace sau Duroc? Ce alte rase de nişă îţi pot asigura bunăstarea?

La data 21 Oct 2020 | 8:16 am

Revoluţia ecologică, amânată cu un an

CE a propus amânarea cu un an a adoptării legislaţiei privind agricultura ecologică şi a lansat o consultare publică în vederea elaborării unui viitor „plan de acţiune” pentru acest sector.

La data 21 Oct 2020 | 5:46 am

Vinul de Beltiug şi satul cu sute de crame

„Dacă nu mai trebuie lapte..., măcar să bem un vin bun”, şi-a spus cândva Laszlo Hetei, fost zootehnist, acum viticultor în Beltiug, comuna unde fiecare familie are pivniţa ei cu vinuri alese. 

La data 20 Oct 2020 | 3:29 pm

Citeşte Revista FERMA, a apărut ediţia 15-31 octombrie 2020!

Are 23 de ani şi o afacere de milioane Roadele toamnei: penalizări şi saci goi! Cât de mult rău ne face "frica" de OMG? Fermieră de succes într-o lume a bărbaţilor Ce trebuie să ştii pentru a cultiva grâu profitabil? Despre toate acestea în noul număr al revistei Ferma, ediţia 15-31 octombrie 2020!

La data 20 Oct 2020 | 7:51 am

Fermieri în Bărăgan: seceta le-a luat totul!

Confruntaţi cu o situaţie de criză, fermierii sunt împinşi să bată la uşa băncilor şi, totodată, să renunţe la investiţii, pentru a dispune de banii necesari reluării ciclului agricol. 

La data 19 Oct 2020 | 1:21 pm

Cultivarea plantelor de sărătură, o afacere de nişă care prosperă

Răspunsul la îngrijorările pe care unii specialişti le-au exprimat cu privire la o posibilă criză alimentară vine tocmai din Scoţia, unde a apărut o afacere de nişă cu potenţial ridicat de creştere în următorii ani.

La data 19 Oct 2020 | 10:13 am
AgrointeligențaNoi reguli pentru subvențiile APIA. Fermierii care pot încasa plățile pe hectar și animale!

Noi reguli pentru accesarea subvențiilor agricole prin noua Politică Agricolă Comună (PAC). Agricultorii și crescătorii de animale care vor putea beneficia de ajutor prin noua PAC vor fi obligați să aibă o activitatea agricolă semnificativă. Europarlamentarii au decis că se va schimba definiția de ”fermier activ” astfel încât sumele acordate de la Uniunea Europeană să […]

La data 24 Oct 2020 | 5:54 am

S-a votat noua PAC! Tinerii fermieri primesc 100.000 de euro pe o perioadă de 7 ani!

Noua Politică Agricolă Comună, adoptată de Parlamentul European cu un sprijin majorat pentru tinerii fermieri care se instalează pentru prima dată ca şefi de exploataţie. Europarlamentarul Daniel Buda a anunţat vineri, 23 octombrie, că Parlamentul European a votat noua reformă PAC ca ”un parteneriat pentru o agricultură durabilă și o societate sănătoasă, asigurând un venit […]

La data 24 Oct 2020 | 5:38 am

Ziua Porumbului 2020 - la Vezendiu. Ce noutăți au fost anunțate despre cultura preferată a multor fermieri!

Anul 2020 a afectat agricultura în toate modurile posibile. Clima a fost potrivnică, pandemia a sporit măsurile de siguranță și a anulat multe din evenimentele prevăzute să se desfășoare în câmp cu sute de participanți. Din fericire, ediția a 11-a a Zilei Porumbului de la Vezendiu, județul Satu Mare a avut loc, chiar și în […]

La data 23 Oct 2020 | 2:55 pm

Un tânăr de 20 ani și-a prins mâna în combina cu care recolta porumbul

Tragedie pe un câmp la recoltarea porumbului! Un tânăr de 20 de ani și-a prins astăzi, vineri - 23 octombrie, mâna în combina cu care recolta porumbul pe un teren agricol de lângă satul Cecălaca, comuna Ațintiș, județul Mureș. A fost nevoie de sosirea elicopterului SMURD pentru ca victima să fie transportată cât mai repede […]

La data 23 Oct 2020 | 2:44 pm

Tineri reținuți de poliție după ce au bătut paznicul unei ferme și au furat două vaci

Tineri reținuți de poliție după ce au bătut paznicul unei ferme și au furat două vaci. Doi tineri, în vârstă de 27, respectiv 29 de ani, au fost reținuți de către polițiștii din Medgidia sub acuzația comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, după ce ar fi bătut paznicul unei ferme și au furat două vaci și […]

La data 23 Oct 2020 | 2:43 pm

Ordonanța ”calamităților” - schimbată! Forța majoră va putea fi invocată de fermieri, traderi și furnizorii de inputuri!

Ordonanța ”calamităților”, modificată după ce a ajuns pe masa Guvernului în primă lectură. Astăzi, vineri 23 ocotmbrie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a lansat în dezbatere publică o nouă formă a Ordonanței de Urgență privind declararea stării de calamitate de către Comitetele județene pentru situații de urgență pentru fenomenul de secetă pedologică.Cronologic prima variantă […]

La data 23 Oct 2020 | 12:29 pm

Șeful ANZ, mesaj tranșant în cazul SCZ bovine: ”Societățile de ameliorare acreditate după 15 decembrie pierd ajutorul de stat timp de un an”

Directorul Agenției pentru Zootehnie (ANZ), dr. ing. Bela Vaida, vine cu lămuriri în cazul disputelor apărute pe marginea progamelor de ameliorare pentru rasa Bălțată Românească. Șeful de la zootehnie a citit pe site-ul Agrointeligența-AGROINTEL.RO despre acuzațiile pe care le aduc reprezentanții Asociației Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR) unei cooperative din Transilvania, ”Cooperativa […]

La data 23 Oct 2020 | 10:49 am

Şeful APIA: Am început plata avansului pentru crescătorii de animale! Sumele transferate în conturi!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a reușit să achite sume consistente fermierilor și crescătorilor de animale, în prima tranșă de plată aflându-se 602.306 de fermieri din 830.898, câți au depus cererea unică pentru Campania 2020. Șeful APIA, Adrian Pintea, vine cu o veste bună și pentru oieri și anunță ce sume au […]

La data 23 Oct 2020 | 10:41 am

S-a votat la Bruxelles! Data istorică pentru ANT bovine va fi 1 iunie 2018!

Data de referință pentru subvenția anuală, de la stat, va fi schimbată! Crescătorii de animale vor beneficia în continuare de Ajutorul Național Tranzitoriu, însă nu în raport cu data istorică de 31 ianuarie 2013, ci anterior datei de 1 iunie 2018! Este decizia votată în Parlamentul European, joi - 22 octombrie, în cadrul dezbaterii pentru […]

La data 23 Oct 2020 | 4:22 am