Stiri si noutati

Stiri si noutati

Revista-FermaTârgul Apicol Galaţi. Vizitatorii au „roit” în jurul stuparilor

În ultimele două zile ale lunii martie a.c., la Galaţi s-a consumat cea de-a X-a ediţie a Târgului Apicol, eveniment tradiţional la care au participat numeroşi crescători de albine, furnizori de materiale, echipamente, unelte şi articole de inventar apicol şi distribuitori de medicamente, sosiţi din ţară şi din străinătate.

La data 27 May 2019 | 11:26 am

Frata, o COMUNĂ aflată în DRUMUL BANILOR PUBLICI

După Revoluţie - dar mai cu seamă după anul 2000, când a fost implementat programul SAPARD, finanţat din fondurile europene destinate dezvoltării României în perioada de pre-aderare la Uniunea Europeană, şi PNDR, în perioada post-aderare - primarii comunelor noastre au avut şi au ca principală misiune atragerea de bani pentru investiţii, în condiţiile în care bugetul local abia face faţă salarizării personalului şi plăţii utilităţilor publice. 

La data 27 May 2019 | 10:43 am

TYTANIT, producții cu până la 15% mai mari

Interesul fermierilor pentru maximizarea producției agricole a determinat o creștere a utilizării stimulatorilor în vederea valorificării superioare a îngrășămintelor aplicate la sol, dar și foliar. Necesitatea aplicării stimulatorilor este legată de apariția unor condiții nefavorabile de vegetație sau cultivare, dar și atunci când se urmărește intensificarea creșterii și dezvoltării plantelor în condiții optime de vegetație.

La data 27 May 2019 | 9:27 am

Protecţie sigură cu Valbon - formulare complexă împotriva manei cartofului

Mana cartofului este cauzată de Phytophthora infestans, un patogen din clasa Oomycetelor, ce poate afecta tuberculii şi frunzele plantelor de cartof în orice etapă de dezvoltare a acestora. 

La data 27 May 2019 | 7:57 am

CARNE in VITRO? De prin lume adunate...

Vor ţine fermierii pasul cu inovaţiile agriculturii inteligente? Creşterea cu 30 la sută a importurilor de carne de porc în 2018, faţă de anul anterior, nu produce îngrijorare în România! Viitorul cărnii din farfuriile noastre se află în laboratoare, nu în ferme! Agricultura europeană are mari şanse să devină o zonă liberă de tehnologie.

La data 24 May 2019 | 1:29 pm

FERTILIZARE inteligentă. DISTRIBUŢIA ÎNGRĂŞĂMINTELOR cu rată VARIABILĂ

Fertilizarea cu rată variabilă deschide o nouă eră în practicile de cultivare a solului şi în managementul resurselor naturale. Dezvoltarea şi implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, cu îmbunătăţirea calităţii produselor agricole şi a mediului. O astfel de abordare promite creşterea productivităţii şi a profitabilităţii, securitate alimentară, ridicarea calităţii vieţii fermierilor şi dezvoltarea armonioasă a zonelor rurale.

La data 24 May 2019 | 12:17 pm

A dat UNIFORMA de CEFERIST pe SALOPETA de FERMIER

Ca să ajungi la Frata, din Cluj-Napoca, treci peste dealuri şi văi, cu sate adunate şi ogoare muncite până pe culme. Frapează lipsa pădurilor. Dacă or fi existat cândva, au căzut pradă securii şi focului, ca să lase loc semănăturilor. Terenurile arabile îşi dispută întâietatea întinderii cu păşunile. Din loc în loc, vezi ferme de vaci, turme de oi, prisăci multicolore deşteptate de înflorirea prunilor. 

La data 24 May 2019 | 10:25 am

Vest Tract e la înălţime - McCormick - vedetă în standul de la Agraria

Un adevărat "regal" al tractoarelor McCormick s-a desfăşurat la Agraria 2019. Astfel, nu mai puţin de zece modele McCormick, de la 40 la 310 CP, s-au aflat în standul companiei Vest Tract.

La data 23 May 2019 | 12:35 pm

Siptec - optimism după ploaie

Standul Agrocomerţ Holding de la Agraria, dominat de verdele "crud" al combinelor şi tractoarelor Claas, a avut şi o "pată" de culoare roşie - utilajele Siptec.

La data 23 May 2019 | 12:34 pm

VINURILE ROMÂNEŞTI care au luat Marea MEDALIE DE AUR la Concours Mondial de Bruxelles 2019

Aflată la cea de-a XXVI-a ediţie, marea competiţie itinerantă de vinuri, Concours Mondial de Bruxelles, s-a desfăşurat anul acesta în perioada 2-5 mai, la Aigle, în regiunea elveţiană Vaud, situată la marginea Văii Ronului şi înconjurată de Alpii Elveţieni. 

La data 23 May 2019 | 12:33 pm

Pulverizatorul Pantera 4503

AMAZONE introduce pe piaţă noul Pantera 4503 - un pulverizator cu autopropulsie, dotat cu noul Comfort-Pack 1 şi cu un sistem inovator de direcţie.

La data 23 May 2019 | 11:25 am

SOLA - brand fanion al SAM

Comercializarea utilajelor agricole a devenit tot mai mult o afacere care se bazează pe încrederea dintre parteneri, respectiv între dealeri, furnizori şi fermieri. În grupul companiilor tinere, sută la sută româneşti şi care se bucură de încrederea şi apreciarea fermierilor din partea de vest şi centru a ţării se află şi Smart Agro Machines (SAM), cu sediul în Oradea.

La data 23 May 2019 | 11:21 am

Kubota a bătut palma cu Versatile

Anii trecuţi au existat zvonuri cu privire la cumpărarea de către Kubota a unui producător european de tractoare, pentru a-şi accelera şi scurta drumul către piaţa tractoarelor de mare putere.

La data 23 May 2019 | 11:20 am

Mecanica Ceahlău 2019 - cel mai mare portofoliu de produse proprii

Mecanica Ceahlău, producătorul român cu cea mai puternică tradiţie pe piaţa locală de echipamente agricole, deţine, în 2019, cel mai extins portofoliu de produse din istoria companiei şi devine o opţiune tot mai frecventă pentru agricultorii români, indiferent de categoria de fermă pe care o deţin.

La data 23 May 2019 | 11:19 am

AUTOMATIZARE în ZOOTEHNIE

Avem nevoie de mecanizare şi de automatizare şi în zootehnie - aceasta a devenit o necesitate nu doar pentru fermierii mari şi foarte mari, dar şi pentru fermele medii, familiale.

La data 22 May 2019 | 1:03 pm
AgrointeligențaLIDER PSD, FURIOS DUPĂ ALEGERI: ”FERMIERII SĂ DEA SUBVENȚIA ÎNAPOI!”

Ieșire nervoasă a unui deputat PSD și apropiat recunoscut al lui Liviu Dragnea! Deputatul Cătălin Rădulescu, a răbufnit luni, după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare și după pierderea zdrobitoare a alegerilor, spunând că medicii să dea înapoi măririle de salarii și apoi să plece din țară […]

La data 27 May 2019 | 1:27 pm

MINISTRUL DAEA A RĂMAS FĂRĂ PROTECTOR! „PREȘEDINTELE DRAGNEA”, CONDAMNAT DEFINITIV!

La finele unei campanii cu apariții în tandem, cu promisiuni de subvenții și programe noi, ministrul agriculturii Petre Daea a primit astăzi o veste cruntă: principalul său protector din cadrul PSD, liderul Liviu Dragnea, a primit o condamnare definitivă de 3 ani și jumătate de închisoare. Liviu Dragnea a fost găsit vinovat într-un dosar cu […]

La data 27 May 2019 | 12:34 pm

APIA: CREȘTERI URIAȘE LA PLATA SPRIJINULUI CUPLAT VEGETAL!

Schimbări la plata subvențiilor agricole! Ministerul Agriculturii a decis să aloce pentru Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV) sume majorate pentru Campania 2018 către noi culturi agricole la care se transferă bani. Noile plafoane propuse pentru plata subvențiilor aduc creșteri semnificative pentru unele scheme de plată. Dacă anul trecut, Campania 2017, culturile care au beneficiat de bani […]

La data 27 May 2019 | 11:19 am

COD GALBEN de ploi și furtuni în 13 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vijelii pentru jumătatea de vest a ţării. Pentru restul teritoriului a fost emisă o informare meteo de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. COD GALBEN DE PLOI ȘI FURTUNI ÎN VESTUL ȚĂRII Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 mai, ora […]

La data 27 May 2019 | 10:37 am

OIERII, SUPĂRAȚI-FOC PE O FIRMĂ CE LE-A PRELUAT MIEII: ”N-AM PRIMIT BANII, NE PLIMBĂ CU VORBA!”

Supărare mare pentru zeci de crescători de ovine din județul Cluj. Fermierii au predat mieii unei societăți care colectează animale pe care apoi le trimite la export. Firma, una care s-a dovedit serioasă în trecut, a întârziat cu banii, iar unii oieri spun că mai au de luat sume importante pentru mieii livrați acum un […]

La data 27 May 2019 | 10:19 am

Cioban lovit de fulger în timp ce mulgea oile

Sfârșit tragic pentru proprietarul unei stâne din județul Brăila! Acesta a fost lovit de fulger în timp ce se pregătea să mulgă una dintre oi, și atât el, cât și mioara pe care o ținea în mâini au murit pe loc. Potrivit IPJ Brăila, bărbatul a fost lovit de fulger în timp ce se afla […]

La data 27 May 2019 | 9:40 am

AFIR: FERMELE MICI, SPRIJIN DE 70%, CELE MAI MARI PRIMESC 55%!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță printr-un comunicat remis către Agrointeligența-AGROINTEL.RO că acordă sprijin financiar pentru asigurarea culturilor, animalelor și plantelor de către fermierii activi, prin intermediul submăsurii 17.1 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sesiunea de primire a cererilor de finanțare este deschisă în perioada 1 aprilie – 30 […]

La data 27 May 2019 | 2:26 am

CALENDARUL PLĂȚILOR LA APIA: CE SUME SE ACHITĂ FERMIERILOR până la SFÂRȘITUL ANULUI!

Calendar plăți! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) achită în decursul anului 2019 o serie de scheme de plată pentru subvențiile aferente anului în curs dar și ”restanțe” din Campania 2018. Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă spune ce plăți trebuie să vă intre în conturi dacă ați depus o cerere pentru subvenții la APIA: 30 iunie […]

La data 27 May 2019 | 2:22 am

COD ROȘU ÎN AGRICULTURĂ! PRODUCȚIILE AGRICOLE SE ANUNȚĂ CATASTROFALE!

Cod roșu în agricultură! Comisia Europeană estimează scăderi de până la 18 % la principalele culturi faţă de 2018, arată ultima prognoză de la Bruxelles. Faţă de media ultimilor cinci ani, va fi însă o uşoară creştere. Randamente sensbil mai mici vor fi la porumb şi grâu, în timp ce fermierii care au pariat pe […]

La data 27 May 2019 | 2:16 am

AJUTOR DE MINIMIS pentru APICULTURĂ! STUPARII SE MOBILIZEAZĂ!

Ajutor de minimis pentru sectorul de creștere a albinelor! Solicitarea vine din partea stuparilor care reclamă o primăvară capricioasă care a împiedicat culesul albinelor. În județul Mureș, mobilizarea apicultorilor s-a concretizat într-o solicitare oficială pentru acordarea unui sprijin bănesc ce să compenseze pierderile de producție. Asociația Crescătorilor de Albine din județul Mureș a transmis către […]

La data 26 May 2019 | 12:17 pm