Stiri si noutati

Stiri si noutati

Revista-FermaBASF pregăteşte lansarea primilor hibrizi de grâu

După ani de cercetări, gigantul industriei chimice BASF a anunţat prin vocea vicepreşedintelui diviziei Seed & Traits, Rick Turner, că va lansa anul acesta primii hibrizi de grâu.

La data 18 Jan 2020 | 4:53 pm

Krone - cifră de afaceri de 2,2 miliarde euro

Grupul Krone a realizat o cifră de afaceri de 2,24 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2018/2019. Aceasta este o uşoară creştere faţă de anul financiar precedent, când cifra de afaceri a fost de 2,1 miliarde de euro.

La data 18 Jan 2020 | 10:35 am

John Deere şi-a revizuit prognoza de profit pentru 2020

Cel mai mare producător de maşini şi echipamente agricole din lume, compania John Deere şi-a ajustat în scădere estimările privind profitul pe care ar urma să-l realizeze în acest an, din cauza condiţiilor dificile de piaţă.

La data 17 Jan 2020 | 12:38 pm

Când POLENIZATORII HIBERNEAZĂ, încep polemicile

Pe legumicultori i-a liniştit ministrul Agriculturii, Adrian-Nechita Oros, asigurându-i că programul ”Tomate româneşti” nu va fi stopat, aşa cum s-au temut ei că va face guvernul liberal. I-a liniştit şi pe crescătorii de oi, spunându-le că exporturile de animale vii nu vor fi interzise, după ce o navă cu 14.000 de oi la bord s-a răsturnat în Marea Neagră şi animalele s-au înecat. Rămân însă, neconsolaţi, deocamdată, apicultorii, după ce ministrul a organizat o reuniune cu mai mulţi responsabili pentru a discuta despre solicitarea unor noi derogări pentru neonicotinoide.  

La data 17 Jan 2020 | 12:26 pm

Politica lui Trump - ameninţări în sectorul agroalimentar european

Membrii Parlamentului European şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la daunele colaterale suportate de agricultura şi sectorul alimentar din UE, ca urmare a disputei privind subvenţiile acordate companiilor Airbus şi Boeing. Aceştia au deplâns decizia SUA de a taxa suplimentar importurile de produse agroalimentare şi au criticat „lipsa de interes” a autorităţilor americane în a colabora cu UE pentru soluţionarea litigiului de lungă durată dintre cele două mari companii aeronautice.

La data 17 Jan 2020 | 8:12 am

Rostselmash construieşte o nouă fabrică de tractoare

Producătorul rus de maşini şi echipamente agricole Rostselmash a anunţat că va construi o nouă fabrică de tractoare la marginea oraşului Rostov-pe-Don.

La data 16 Jan 2020 | 2:09 pm

SOS: Din nou despre distrugerea culturilor

Mai mulţi fermieri ne-au semnalat o situaţie care trenează de mult timp, iar autorităţile nu iau nici o măsură sau nu se implică suficient în rezolvarea acesteia. Este vorba despre distrugerea culturilor agricole de către unii crescători de animale sau de către cei care fură recoltele din câmp.  

La data 16 Jan 2020 | 10:05 am

Miniştrii, ovinele şi vapoarele eşuate la start

România s-a situat anul trecut pe locul patru în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cele mai mari efective de ovine, numărând 11.690.000 de capete, după Marea Britanie, Spania şi Grecia. Principalul mijloc de valorificare a efectivelor de ovine din România este vânzarea acestora la export, cele mai căutate destinaţii fiind atât ţările arabe: Iordania, Libia şi Liban, cât şi Israelul. Sunt exportate animale vii, în special pe cale maritimă, vânzarea de carcase fiind nesemnificativă. 

La data 16 Jan 2020 | 10:02 am

Conservarea şanselor şi alocarea resurselor

Orice am face şi oricum am fi, ne situăm undeva la mijloc. Pentru că întotdeauna mai sunt alţii şi înaintea şi în urma noastră. Orice lucru sau sistem complex este alcătuit din componente mai mici, fiecare cu rolul şi importanţa ei şi fără de care sistemul mare funcţionează deficitar sau îşi opreşte funcţionarea. Regula se aplică şi în tehnologia agricolă, teoretică şi practică.  

La data 16 Jan 2020 | 9:59 am

NUTRI TOP 5.10.15 - creat de CICh Năvodari, distribuit de NATUREVO

Pentru a produce, plantele au nevoie de lumină, aer, apă, căldură, dar şi de un sol care să conţină cantităţile adecvate de macro şi microelemente nutritive. În majoritatea cazurilor, este necesară completarea rezervelor solului prin fertilizări suplimentare, însă adevărata problemă o reprezintă faptul că asimilarea de către plante a elementelor nutritive din îngrăşămintele convenţionale aplicate este redusă din cauza blocajelor rapide ale acestora în sol.

La data 15 Jan 2020 | 9:44 pm

Întâlnirile Corteva cu fermierii din Moldova

În cadrul evenimentului anual organizat de Corteva Agriscience la Iaşi, în ziua de 21 noiembrie a.c., au fost prezentate atât noutăţile tehnologice puse la dispoziţia fermierilor pentru următorul an agricol, cât şi unele semnale referitoare la experienţele practice din precedentul an de producţie.  

La data 15 Jan 2020 | 9:39 pm

Tineri Lideri pentru Agricultură

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă a lansat în 19 noiembrie, la Bucureşti, programul "Tineri Lideri pentru Agricultură", care are ca obiectiv pregătirea tinerilor pentru a participa activ la reprezentarea profesională a intereselor agriculturii româneşti în structurile administraţiei publice din România şi de la Bruxelles, asigurarea continuităţii afacerilor în agricultură, creşterea implicării acestora în proiecte de responsabilitate socială.  

La data 15 Jan 2020 | 9:31 pm

Autorizaţiile temporare (derogările) - Colacul de salvare al fermierilor europeni

Industria de protecţia plantelor dezvoltă constant proiecte de cercetare şi inovare în baza cărora încearcă să obţină formule şi substanţe active care să îi ajute pe fermieri să îşi protejeze culturile de atacul bolilor şi dăunătorilor.

La data 15 Jan 2020 | 2:20 pm

Ferma din Grecia care IMPORTĂ VIŢEI din România

O îngrăşătorie de taurine din Grecia importă toţi viţeii din România iar rasa preferată este Albastru Belgian.

La data 15 Jan 2020 | 10:20 am

Prognoza agrometeorologică - perspective agrometeo pentru luna ianuarie

Caracteristici termice şi hidrice: pe parcursul lunii ianuarie 2020 va predomina un regim termic al aerului în general mai ridicat în raport cu mediile multianuale, pe aproape întreg teritoriul agricol.Cantităţile totale de precipitaţii prognozate vor putea fi apropiate de normalul perioadei, în cea mai mare parte a ţării.

La data 15 Jan 2020 | 10:15 am
AgrointeligențaTânăr fermier: ”O să importăm tot și o să stăm toți pe ajutoare sociale, să ne dea europenii de mâncare!

Analiza unui tânăr fermier care, în loc să emigreze, a ales să își facă o fermă de legume și să își întemeieze o familie în Ardeal! Daniel Danciu, legumicultor din județul Alba, a postat pe Facebook un video public în care vorbește despre modul în care agricultura românească este lovită din toate direcțiile, în toate […]

La data 18 Jan 2020 | 9:13 am

APPR: România a primit derogare pentru folosirea neonicotinoidelor în campania de primăvară

Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) informează pe pagina sa de Facebook că fermierii români vor putea folosi neonicotinoide în campania de primăvară, la semănatul culturii de porumb. Autorizarea temporară a venit în urma solicitărilor făcute de agricultorii reprezentanți de APPR și Federația Națională Pro Agro.”Fermierii din România vor beneficia și în campania de […]

La data 18 Jan 2020 | 8:04 am

E-acumulatori.ro și Free Miorița vor ilumina gospodării izolate din România cu ajutorul energiei verzi

E-acumulatori.ro și Asociația Free Miorița își propun să ofere curent electric pentru cât mai multe din cele peste 100.000 de case din România care nu sunt branșate la rețeaua națională de curent electric. Astfel, toți cei care vor accesa magazinul online E-acumulatori.ro vor putea dona echipamente sau bani pentru a furniza servicii de energie regenerabilă […]

La data 17 Jan 2020 | 1:11 pm

Cioban dispărut fără urmă. De două luni, membrii familiei îl caută disperați

Cioban dispărut fără urmă de două luni de zile! Tudorel Munteanu, în vârstă de 45 de ani, lucra ca cioban la o stână din comuna Schela, județul Galați. De două luni de zile însă familia nu a mai primit nicio veste de la el. Ultima data când mama sa a stat de vorbă cu ciobanul […]

La data 17 Jan 2020 | 11:59 am

Subvenții APIA: Cuantumurile ANT la hectar și animale, la plată începând de astăzi

APIA confirmă cuantumurile ANT publicate în premieră de Agrointeligența – AGROINTEL.RO. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură anunță că au fost stabilite cuantumurile aferente Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT) în sectoarele vegetal și zootehnic, pentru anul de cerere 2019. Sumele vor fi autorizate la plată imediat ce hotărârea de guvern cu plafoanele ANT, act normativ […]

La data 17 Jan 2020 | 10:35 am

Directorul APIA, Adrian Pintea: Sumele la zi plătite în conturile fermierilor

Plățile la zi efectuate către fermieri! Directorul general al APIA, Adrian Pintea, a anunțat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO care sunt sumele plătite fermierilor astăzi, joi 16 ianuarie, cât și valoarea totală a subvențiilor pentru campinia 2019.”În perioada 16 octombrie 2019- 16 ianuarie 2020 avem plăți pentru FEGA: 1.612.916.217 euro, FEADR: 331.484.104 euro și BN1: 65.917.354 euro. În […]

La data 17 Jan 2020 | 9:27 am

Gripa aviară se agravează în Ungaria: 115.000 de rațe, sacrificate la o fermă apropiată de Oradea

Situația privind focare de gripă aviară se înrăutățește în Ungaria. Autoritatea Sanitar Veterinară din Ungaria (NEBIH) a anunţat miercuri, 15 ianuarie, că în urmă cu o zi a fost descoperit un nou focar al virusului gripei aviare H5N8 la o fermă de rațe din apropiere de oraşul Letavertes, estul Ungariei, potrivit unui comunicat al instituției […]

La data 17 Jan 2020 | 3:31 am

Ioan Alexandru Zarug, numit vicepreședinte al ANSVSA

Ioan Alexandru Zarug a fost numit ieri, miercuri – 15 ianuarie, printr-o decizie a premierului, în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).”Primul-ministru, domnul Ludovic Orban, prin decizie, a numit astăzi în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, cu rang de subsecretar de […]

La data 17 Jan 2020 | 3:29 am

Scrisoarea unui primar către Guvern: ”Nu putem să ne batem joc de tradiție!”

Scrisoare deschisă a unui primar din Apuseni adresată Guvernului României. Ioan Călin Andreș, primarul localității Câmpeni din județul Alba, lansează un apel prin care speră să sensibilizeze mai-marii țării să fie alături de fermieri și să redeschidă târgurile de animale, închise din cauza pestei porcine africane.Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă prezintă, integral, apelul primarului din Câmpeni:”Scrisoare […]

La data 16 Jan 2020 | 7:58 pm

Cine sunt proprietarii fermei de păsări unde a fost descoperită gripa aviară

Gripa aviară în ferma a doi medici veterinari! Exploatația avicolă din Seini, județul Maramureș, unde a fost descoperit focarul de gripă aviară, este administrată de firma Karin SRL, deţinută de medicii veterinari Dan Grigore Meseşan şi Alexandru Florin Cotuna.Firma Karin SRL asigura necesarul de ouă pentru consum pentru piaţa organizată din România şi Ungaria, scrie […]

La data 16 Jan 2020 | 6:23 pm