Stiri si noutati

Stiri si noutati

Revista-FermaMana cartofului sub „foc încrucișat”. (I)

Strategia fermierilor profesioniști împotriva manei are două componente majore: intervențiile preventive și intervențiile curative. Prevenția este primul pas pentru siguranța investiției. 

La data 22 May 2018 | 2:52 pm

John Deere testează un tractor electric autonom

Spre deosebire de alţi competitori de pe piaţă, John Deere nu a renunţat la ideea de a crea un tractor agricol complet autonom, care să funcţioneze pe bază de curent electric şi să fie neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

La data 22 May 2018 | 8:43 am

Alga600. Reechilibrare fiziologică la floarea-soarelui

Pentru a corecta semnele fitotoxicității la floarea - soarelui, aveți la dispoziție biostimulatorul pe bază de alge marine Alga600, astfel încât cultura să facă față mai bine stresului produs de aplicarea tratamentelor cu diverse pesticide. 

La data 21 May 2018 | 6:10 am

Farmet a cucerit Suedia

Producătorul ceh de utilaje agricole, compania Farmet, a livrat în Suedia, mai concret în regiunea sud-estică din Östergötland, prima semănătoare modulară Falcon PRO.  

La data 20 May 2018 | 6:23 pm

UCRAINA: O tranzacţie de 11 milioane dolari pentru 50 de maşini Case IH

Uriaşa afacere agricolă ucrainiană Epicenter K şi-a extins parcul de maşini prin achiziţia a 50 de maşini Case IH pentru suma de 11 milioane dolari americani.

La data 20 May 2018 | 6:21 pm

Soluţiile din gama Wuxal - NOU: nutriţia corectă a culturilor agricole

Agricultura se înscrie în dinamica globală de evoluţie tehnică susţinută, astfel că, an de an, apar noi substanţe şi noi formulări ce conduc la rezultate mai bune şi la o producţie mai însemnată, cu o calitate tot mai bună. Suntem bucuroşi să vă oferim, începând cu acest an, Wuxal Boron Plus, noul fertilizant foliar cu un conţinut ridicat de bor, ce are în compoziţie un adjuvant de ultimă generaţie pentru absorbţie îmbunătăţită.

La data 20 May 2018 | 6:17 pm

MAREA BRITANIE: O uşoară scădere a vânzărilor de tractoare

În luna martie s-au vândut 1.650 tractoare noi, în Marea Britanie, în scădere cu 6,8% faţă de martie 2017, ceea ce face ca înregistrările de noi tractoare pentru primul trimestru al acestui an să ajungă la 2.932 unităţi, mai puţin cu doar 3% în comparaţie cu perioada ianuarie-martie 2017.

La data 20 May 2018 | 6:13 pm

2 SOLUŢII pentru recolte ÎNSEMNATE

Pentru a preveni carențele nutritive de macro si microelemente ale plantațiilor de pomi și ale celor de legume, precum și pentru a asigura depășirea în siguranță a momentelor de stres termic sau de înrădăcinare, este necesar să aplicăm anumiți fertilizanți foliari de calitate ridicată, pentru care gradul de absorbție al elementelor nutritive se apropie de 100%.

La data 18 May 2018 | 6:00 pm

Nou proiect Vest Tract, o nouă reuşită

Dotarea tehnică a fermelor româneşti s-a îmbunătăţit mult în ultimii ani, în special după aderarea la UE, şi cu sprijinul fondurilor şi al proiectelor europene. Beneficiarul unui astfel de proiect este şi Emil Mărcuş, din Bulgăruş, judeţul Timiş. Prin acest proiect, tânărul fermier Emil Mărcuş a achiziţionat 14 maşini şi utilaje agricole de la Vest Tract şi are acum toată gama de maşini necesare lucrului în ferma proprie. 

La data 18 May 2018 | 10:57 am

A început a doua expediţie „Xtractor around the world"

Agricultura, Tehnologia, Solidaritatea - acestea sunt cuvintele cheie care reprezintă şi motivează alegerea BKT de a susţine cea de-a doua expediţie "Xtractor" în Africa de Sud, care a început în 4 aprilie, din Cape Town. 

La data 18 May 2018 | 9:46 am

AMAZONE: 4 premii iF Design Awards

Patru utilaje Amazone au obţinut renumitul premiu internaţional Design-Label, la iF Design Awards 2018. Acesta a fost acordat semănătorii Cataya 3000 Super, maşinii de erbicidat ataşabilă UF 2002, grapei cu discuri Catros XL 3003 şi distribuitorului de îngrăşăminte tractat ZG-TS 10001.

La data 18 May 2018 | 9:45 am

Pe când o fabrică New Holland în România?

Alessandro Maritano, vicepreşedintele New Holland Agriculture pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa a vorbit astăzi despre şansa pe care România a pierdut-o la mijlocul anilor 90, când s-a pus în discuţie achiziţia companiei Semănătoarea.

La data 17 May 2018 | 2:15 pm

CITEŞTE Revista FERMA, ediţia 15-31 mai 2018!

ÎȚI SPUNEM POVESTEA. DE 20 DE ANI. Noutăţi şi informaţii exclusive despre subvenţiile APIA în 2018, tehnologii noi şi tehnică agricolă performantă, reportaje în ferme, recomandări practice, opinii, comentarii, expoziţii şi evenimente agricole. Citiți despre toate în Revista Ferma, ediţia 15-31 mai 2018!

La data 17 May 2018 | 10:02 am

COMUNICARE OFICIALĂ sau ŞTIRE SENZAŢIONALĂ?!

De ceva vreme, departamentul de comunicare al Ministerului Agriculturii emite comunicate oficiale într-o frecvenţă rezonabilă! Le deschid de fiecare dată cu speranţa că voi afla ceva interesant. De puţine ori am găsit şi comunicări oneste, de obicei despre chestiuni care nu aduc prea multe merite sau necazuri celor care păstoresc, oficial, Agricultura!

La data 17 May 2018 | 9:45 am

LIMITĂ la CUMPĂRAREA de TEREN ARABIL: MAXIM 1.000 de hectare ÎN PROPRIETATE!

Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS), Valeriu Tabără, propune ca persoanele fizice sau chiar juridice să aibă voie să cumpere teren arabil în România până la o limită maximă de 1.000 ha deţinute în proprietate, cât ar trebui să fie o fermă familială specializată în cultura de câmp. Cei care au peste 1.000 ha ar trebui să îşi poată extinde exploataţiile exclusiv prin arendare, care ar trebui stimulată.

La data 16 May 2018 | 3:37 am
AgrointeligențaSTART ÎN FORȚĂ pentru BAYER AGRO ARENA 2018: Peste 400 de fermieri au participat la evenimentul din câmp de la Însurăței, Brăila

Peste 400 de fermieri au luat parte marți, 22 mai, la primul eveniment din seria BAYER AGRO ARENA 2018! Ca în fiecare an, întâlnirea de start s-a dat la Însurăței, în județul Brăila, la platforma din ferma-gazdă a lui Nicu Râșnoveanu. În ciuda anului dificil, cu deficit de precipitații, culturile agricole la care s-a aplicat […]

La data 23 May 2018 | 8:45 am

BANI TRANSFERAȚI pentru TINERII FERMIERI! ANUNȚUL făcut de agenția de plăți!

Plăți pentru tinerii fermieri! 81 milioane de euro au fost transferate către fermierii la început de drum printr-o măsură extrem de așteptată și accesată de producătorii agricoli. Vestea a fost dată de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) care a anunțat că a încheiat peste 4.500 de contracte de finanțare care au ca obiect investiții […]

La data 23 May 2018 | 2:14 am

La un pas de TRAGEDIE: ACCIDENT CU UN TRACTOR NEÎNMATRICULAT!

La un pas de tragedie! Un nou incident în care este implicat un fermier care conducea tractorul s-a petrecut recent iar consecințele puteau fi dezastruoase pentru acesta. Bărbatul de 51 de ani s-a răsturnat cu mașina agricolă în afara părții carosabile iar acum este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, punere în circulaţie sau conducerea […]

La data 23 May 2018 | 2:11 am

FERMIERI DE LAPTE, sunteți invitați la un SCHIMB DE EXPERIENȚĂ cu specialiști din OLANDA!

Holland Dairy House și Ambasada Olandei în România, în parteneriat cu USAMV Cluj organizează joi, pe 24 mai, ZIUA FERMIERILOR HOLLAND DAIRY HOUSE. Experți din Olanda, vin joi, pe 24 mai, la ferma didactică de la Cojocna Cluj pentru a susține 5 sesiuni de training intensiv pe teme de interes precum GENETICĂ ȘI TINERET BOVIN, NUTRIȚIE […]

La data 23 May 2018 | 1:59 am

METEOROLOGII au făcut ANUNȚUL: Urmează PLOI ȘI GRINDINĂ! Care sunt ZONELE VIZATE!

Ploile însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindina își vor face simțită în perioada următoare, conform unei prognoze făcută publică de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă începând de astăzi – 22 mai și până pe 3 iunie! Iată de anunță meteorologii pentru fiecare regiune în parte: BANAT Vremea se […]

La data 22 May 2018 | 6:46 pm

S-a votat în Parlament: REGULI NOI pentru VÂNZAREA PĂMÂNTULUI ROMÂNESC!

Vot în Senatul României! Parlamentarii au aprobat favorabil, astăzi – 22 mai, o serie de modificări care vizează măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan. Propunerea legislativă a fost adoptată cu 89 de voturi “pentru”, cinci abţineri, 11 voturi ”împotrivă”. În textul de lege se precizează că în vederea consolidării pieţei funciare româneşti, […]

La data 22 May 2018 | 5:54 pm

Știrile Agrointeligența ÎN DIRECT – Marți, 22 mai 2018

Știrile Agrointeligența ÎN DIRECT – de luni până vineri, de la ora 20.00, vă aducem cele mai importante informații din agricultură. Buletinul de știri agricole este difuzat pe Facebook și pe www.agrointel.ro.

La data 22 May 2018 | 5:01 pm

EXPLOZIV! Cât ar putea ajunge SUBVENȚIA APIA PENTRU BOVINE ÎN 2018!

Crescătorii de animale primesc o lovitură privind subvențiile agricole pe care le încasează de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Primele estimări făcute de specialiștii din domeniu arată că producătorii zootehnici ar putea primi pentru Campania 2018 suma de 250 de euro pe cap de animal în cazul vacilor de lapte. Și […]

La data 22 May 2018 | 11:33 am

TRANSMISIE LIVE: BAYER AGRO ARENA – Însurăței, județul Brăila

BAYER AGRO ARENA 2018 –  START DE LA ÎNSURĂȚEI, BRĂILA! Primul eveniment din seria întâlnirilor în câmp organizate de compania BAYER are loc astăzi, marți, 22 mai, lângă Însurăței, în județul Brăila! Grupul Agrointeligența – BT Video va transmite în direct cele mai importante informații prezentate de specialiștii BAYER, dar și impresiile fermierilor veniți să […]

La data 22 May 2018 | 6:59 am

Carență de zinc? Produsul cu CONCENTRAȚIE MAXIMĂ DE ZINC, la cel mai bun PREȚ/HA – KINGFOL ZN!

Cea mai întâlnită deficiență de microelemente la nivel global este cea de zinc. Mai mult de jumătate din producția globală de cereale este obținută pe soluri cu deficiență în zinc. În România, fermierii care se confruntă probleme legate de carența de zinc au la îndemână un produs concentrat pe bază de zinc, o soluție eficientă […]

La data 22 May 2018 | 2:14 am